Pantstationen i Horsens har fødselsdag

Pantstationen på Endelavevej tænder det første lys i lagkagen 7. marts. Og det skal fejres!

Når pantstationen 7. marts fylder et år, er der flag på bordet. Muligheden for at slippe af med alle de tomme engangsemballager på en gang har nemlig været et hit.

Der er fuld gang i salget af pantstationsække i Horsens. Flere og flere borgere i Horsens Kommune er blevet glade for at aflevere deres engangsflasker og dåser til blandt andet øl og sodavand på Pantstationen.

Gør os klogere

Pantstationens et års fødselsdag markeres med en undersøgelse af, om horsensianerne er lige så glade for Pantstationen, som salget af sække tyder på.

”Det skal være nemt og effektivt at benytte pantstationen, så man hurtigt kan komme af med de tomme emballager. Derfor er det vigtigt for os hele tiden at følge med udviklingen på pantstationen for at se om og hvordan, vi kan tilpasse konceptet, så det passer ind i en travl hverdag. Til det har vi brug for horsensianernes hjælp,” siger Inge Fisker, underdirektør i Dansk Retursystem A/S.

I weekenderne 1.-2. og 15.-16. marts står Dansk Retursystems interviewere derfor klar med spørgsmål ved Pantstationen samt i Kvickly på Sct. Helenevej og Føtex på Bankagervej.

Som tak for hjælpen til de borgere, der deltager i undersøgelsen, kvitterer Dansk Retursystem med en gratis pantstationsæk, så man kan slippe nemt af med de tomme dåser og flasker på Pantstationen.

Praktisk og nemt

”Vores analyser viser, at når borgerne i Horsens har prøvet pantstationen, bliver den hurtigt deres foretrukne afleveringssted. Den nemme tilgang er tilsyneladende vanedannende på den gode måde,” siger Inge Fisker med et smil.

”Det har været vores mål, at stationen skal være nem, effektiv og miljøvenlig at bruge. Det går godt allerede. Men vi skal være endnu bedre.”

De tomme engangsemballager samles i særlige pantstationsække, som kan opbevares i hjemmet.

Når pantstationsækken er fyldt, forsegles den og afleveres på Pantstationen. Ved at registrere dankort eller pantkort i automaten, kobles sækken med det kort, der benyttes, så panten sættes ind på den rigtige konto inden for 10 bankdage.

Nye pantstationsække kan enten købes på pantstationen, på www.pantstation.dk eller i udvalgte butikker i Horsens.

Pantstationen tager slæbet

Du får en kvittering, når du har indleveret pantstationsækken. Hvis du er nysgerrig, kan du efterfølgende indtaste sækkenummeret på www.pantstation.dk og følge, hvor langt den er kommet.

Sækkene bliver tømt og scannet ved Dansk Retursystem, så de emballager, der er pant på, bliver registreret og afregnet. Du kan også lægge flasker og dåser uden pant i sækken.