Kalundborg får landets femte pantstation

I starten af sommeren får også forbrugerne i Kalundborg mulighed for at aflevere deres tomme engangsemballager på en ny og effektiv måde i en kommende pantstation på Øster Havnevej 23.   

Med pantstationen tager det under 30 sekunder at aflevere en pantsæk med cirka 100 tomme flasker og dåser i. Du sparer tid og slipper for fedtede fingre - det er nemt, bekvemt og rigtig godt for miljøet. 

Du samler alle dine tomme engangsemballager i en særlig pantsæk, hvor du kan blande dåser, glas og plastflasker. Når sækken er fuld, afleverer du den på pantstationen. Pantpengene finder selv vej til din konto efter højst 10 bankdage.

Nemt og effektivt

Pantstatioerne er udviklet fordi Dansk Retursystem gerne vil have endnu flere til at returnere de tomme emballager, så materialerne kan blive genanvendt til nye flasker og dåser i stedet for at havne i skraldespanden eller i naturen.

De første pantstationer er testet i Høje-Taastrup siden september 2012 og i Horsens siden marts 2013. Begge steder har forbrugerne taget rigtig godt imod pantstationerne.

I 2015 bliver der bygger 11 nye pantstationer rundt om i hele landet. Pantstationerne bliver placeret i forbindelse med indkøb, genbrugspladser eller ved trafikknudepunkter - kort sagt der hvor forbrugerne er i forvejen. Målet med projektet er at finde de placeringer, der passer bedst med forbrugernes adfærd, så man fremover har forskellige muligheder for at aflevere de tomme flasker og dåser, når man er på farten.

Pantstationen i Kalundborg kommer til at ligge på en af de større indfaldsveje. I Randers bygger Dansk Retursystem A/S lige nu en pantstation ved en genbrugsplads. I Herning etableres også en pantstation – tæt ved indkøbsmuligheder.