Event skal øge interessen for pantstationen

Den kan være svær at få øje på, hvis man ikke lige ved det. Men på Absalonsvej i Herning ligger en af landets 12 pantstationer, hvor man på under et minut kan aflevere op til 90 tomme dåser og flasker på én gang uden at få fedtede fingre.

Der er foreløbig afleveret cirka 700.000 tomme dåser og flasker på Hernings pantstation, og miljøvirksomheden bag pantstationerne, Dansk Retursystem, opfordrer endnu flere til at prøve det forbrugervenlige koncept.  Den 6. og 7. maj deler de derfor gratis pantsække og kildevand ud ved Herningcentret for at sætte skub i interessen.

- Vi ved, at hver eneste flaske og dåse der bliver genanvendt er en stor gevinst for miljøet. 1 tom dåse kan smeltes om og bruges til at lave næsten 1 ny dåse, og det kræver 95 procent mindre energi, end når man fremstiller en dåse af nye råstoffer, siger Lars Krejberg Petersen, administrerende direktør i Dansk Retursystem.

Pantstationerne er et supplement til flaskeautomaterne, hvor man fortsat kan aflevere sine tomme dåser og flasker. Det særlige ved pantstationen er, at man hurtigt og nemt kan komme af med mange emballager på én gang. Pantstationen i Herning har åbent alle hverdage klokken 7-22 og klokken 8-20 i weekender og helligdage.  Selvom pantstationen er ubemandet, kan man altid få direkte kontakt til Dansk Retursystem ved at trykke på en hjælpeknap.