Over 1 million emballager i Lystrup

Århusianerne og folk i Lystrup ser ud til at være glade for den pantstation, der åbnede i oktober på Lystrupvej 190 i Lystrup. Et halvt år efter åbningen har den lokale pantstation netop rundet 1 million afleverede tomme dåser og flasker.

- Vi ved, at hver eneste flaske og dåse der bliver genanvendt er en stor gevinst for miljøet. Så det er glædeligt, at alt tyder på, at pantstationens forbrugervenlige koncept har vundet gehør i Århus-området, siger Lars Krejberg Petersen, der er administrerende direktør i miljøvirksomheden Dansk Retursystem, som står bag pantstationerne.

Han refererer til, at 1 tom dåse kan smeltes om og bruges til at lave næsten 1 ny dåse, hvilket kræver 95 procent mindre energi, end når man fremstiller en dåse af nye råstoffer.

Erfaringerne fra pantstationen i Lystrup indgår i den samlede vurdering, som Dansk Retursystem laver i slutningen af året. Det vil afgøre, om konceptet skal udbygges yderligere end de nuværende 12 pantstationer fordelt over hele landet. Det særlige ved pantstationerne er, at man på under 1 minut kan aflevere op til 90 tomme dåser og flasker på én gang i en særlig pantsæk uden at få fedtede fingre. Pantstationerne er et supplement til flaskeautomaterne.

Pantstationen i Lystrup har åbent alle hverdage klokken 7-22 og klokken 8-20 i weekender og helligdage.  Selvom pantstationen er ubemandet, kan man altid få direkte kontakt til Dansk Retursystem ved at trykke på en hjælpeknap.